Contentmanager van de VeganChallenge

Contentmanager VeganChallenge

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dat ik soms omval door drukte, hoeft geen geheim te zijn. Maar dat ik het allemaal geweldig leuk vindt, mag zeker de hele wereld weten! Iets goeds doen en tegelijkertijd samenwerken met een inspirerend team van vrijwilligers. Waarom zou je daar ooit over klagen?

Ik woonde nog in Barcelona toen ik benaderd werd door de VeganChallenge. De boodschap was: “Renée, ons blog is chaos en moet absoluut naar een hoger niveau getild worden. En owja, alle andere teksten op de website, wil je daar ook iets van vinden please? Help!!” Renée to the rescue!

Informeren = mijn doel

Zo’n 2 jaar geleden plakte ik de sticker “vegan” op mezelf. Als vanzelf ontmoette ik direct daarna aardig wat vegans. “Ow,” dacht ik, “er zijn er dus veel van.” Maar holy cow! Wat waren die mensen stoffig! Wat had ik gedaan? Was ik 1 van hen geworden?! In zee gegaan met de cliché niet-geitenwollensokken-dragers. Hoe kon dit?

Toch wankelde ik niet en hield ik voet bij stuk. En vandaag de dag ben ik er absoluut achter dat ik het helemaal mis had. Want regelmatig, zeer regelmatig zelfs, ontmoet ik nu hele toffe mensen met een veganistische levensstijl. En zij zijn natuurlijk allemaal meer dan alleen vegan. En dit wil ik graag met mensen delen. Want wat als je eraan denkt de overstap te maken maar je laat afschrikken door het stoffige imago? Een gemiste kans! Een gemis dat ik ga helpen te voorkomen.

Bloggers, vloggers en alle teksten. Allemaal onder mijn paraplu.

————————————————————–

Owja, welke toffe vegans ken jij dan?!
Mitu van Mitusmeatlessfood bijvoorbeeld. En Jetske van VeganFittie en Joyce van NeverNotCooking.

————————————————————–

Van webteksten tot contentkalender & nieuwsbrieven

Ik werd dus gevraagd contentmanager van de VeganChallenge te zijn en ik besloot mezelf in het diepe te smijten. “Yes!” riep ik tegen het opperhoofd. Dit was de perfecte kans om de wereld te laten zien hoe afgestoft het veganisme vandaag de dag is.

  • Taak #1 – Het blog helemaal volproppen met gave en interessante content.
    En owja, er zijn geen bloggers.
  • Taak #2 – Het is ook hoog tijd de teksten op de website in een nieuw jasje te steken.
    Eh uhm, hadden we al verteld dat de website een compleet re-design krijgt? En als je toch op zoek gaat naar bloggers, zou je dan ook voor een extra webdesigner kunnen zorgen?
  • Taak #3 – Er liggen plannen voor de nieuwsbrieven, e-books en een complete kerstbrochure.
    Hoeveel uur zei je ook alweer dat je over had? 😉

“Wauwie! Dit is tof!” dacht ik meteen. Aanpakken die handel.

Mijn enthousiaste bloggers en vloggers

Het was heel even zoeken en enorm veel mailen, maar nu heb ik het voor elkaar: een team van 16 enthousiaste bloggers en vloggers. Onze lifestyle is hetzelfde, maar verder zijn we allemaal zo verschillend. En dit komt perfect uit!

Blogster Minon bijvoorbeeld. Zwanger en schrijft over alles wat met het veganisme en kindjes (krijgen) te maken heeft. Marjan, moeder van 3 zonen, vult dit perfect aan met haar verhalen. Elise, een soort van vegan-wiki, vertaalt de ellende rondom het gebruiken van dierlijke producten naar duidelijke artikelen. Plus alle anderen, die allerlei soorten onderwerpen aanpakken in hun blogs. Welke snacks uit de supermarkt zijn vegan, bijvoorbeeld. Of ‘Wat eet een veganist voor lunch?’ en ‘wat als ik naar een pretpark ga?’. Allemaal onderbouwd door duidelijke bronnen en eigen ervaringen.

Op het gebied van vloggen, ging ook een wereld voor mij open. Deze dames zijn allemaal razendenthousiast. Op camera leggen zij vast wie zij zijn, wat zij doen en wat het vegan-zijn met hen doet. De meest heerlijke recepten komen langs en de tips voor vegan-eettentjes zijn niet aan te slepen. Zo leuk!

”Zeg contentmanager, heb je het onder controle?”

Een half jaartje later inmiddels… en we staan te shinen! Met z’n allen #bigsmile. Er is een contentkalender, rammetjevol. Geen onderwerp is het team te gek. Tijdens de challenges worden dagelijks nieuwe blogs gepost, tijdens de challenges door ongeveer om de dag. Dat zijn er toch al 30 of 15 per maand. Niet weinig toch? 🙂

Hiermee kan ik meteen vertellen waarom het me nog meer zo blij maakt. Mijn main doel was namelijk om mensen te informeren. Puur informatie te geven zodat men zelf een beslissing kan maken over wat zij goed en fout vinden. Met het blog van de VeganChallenge heb ik een platform gevonden waar dit goed kan. En waar ik een groot bezoekersaantal mee bereik. Dit is wat ik wilde. En dit is wat ik doe.

Check it out: veganchallenge.nl/blog

Natuurlijk ben je nu nieuwsgierig geworden! Ga snel naar ons blog en laat je verbazen. Vragen of tips voor onderwerpen? Laat maar horen! Dan zet ik mijn team aan het werk. Thanks toppers! 😉

#portfolio

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *