Liever yogaën dan mijn social bijwerken

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sociaal actief zijn, staat bijna synoniem aan ‘social media’. Beheers de tijdlijn van al je volgers op Facebook, zorg voor een perfecte feed op Instagram en zit altijd altijd overal met je snufferd bovenop met Twitter. Mijn Snapchat is natuurlijk up-to-date en mijn vlogs op youtu.be voldoen aan alle criteria. Of toch niet?

Ik heb zojuist mijn Facebook-account verwijderd

Een succesvolle Instragram-feed voor een tekstbureau, daar zag ik het nut al niet zo van in. En ook Snapchat en Twitter hebben mijn to-do-lijstje nooit gehaald. Facebook, daar ging alle focus naartoe. Mijn tijdlijn zag er compleet uit en mijn posts hadden een aardig bereik. Eerlijk, ik werd zelf best blij van mijn pagina. Trots dat ik altijd ben op mijn opdrachten, zo kon ik het gemakkelijk delen.

ALT-CTRL-DELETE

Ik weet dat ik op dit moment niet de enige ben die op de delete-knop klikt bij Facebook. De excuses die Mark Zuckerberg gemaakt heeft over dat hij onze gegevens op straat gegooid heeft, zijn voor veel mensen niet genoeg. Mij kan dat eerlijk gezegd niet zo heel veel schelen. Mijn privacy en de bescherming van mijn gegevens, de beslissing over die risico’s nam ik al toen ik mijn pagina aanmaakte. Waarom wil ik er dan wel vanaf? Simpel. Ik wil het gewoon uit mijn hoofd hebben!

Ik werd social media!

Het hele idee van social media bijhouden is dat je het ook daadwerkelijk bijhoudt. Er bovenop zit en altijd up-to-date bent. En dat je daarnaast ook nog even werkt, eet, slaapt en nog ‘n paar van die dingen. Maar geef toe… met alles wat je doet, gaat er door je hoofd: “Is dit Facebook-waardig? Zal ik het online posten?” Doe normaal dan!

Content Words: liever zen dan stress

Hoppa! Facebook van de laptop. Facebook uit het hoofd. Niet meer denken “Wat ga ik posten?” “Zal ik dit en dit posten?” en nooit meer “Hoeveel mensen heeft dit bericht al bereikt?” en “Hoeveel mensen vinden mijn bericht leuk?” En erger nog… “Wie vindt mij leuk en mijn bedrijf?” De waarde is kleiner dan de kopzorgen. Dit maakt het een makkelijke beslissing. Ennuh… als half Nederland toch zijn account verwijdert, kan ik mijn tijd en energie sowieso beter in andere dingen steken.

Ik ben veel leuker als ik zen ben!

En wat blijkt… ik ben veel leuker dan wanneer dat gemeten wordt door Facebook. Die duimpjes. Hoeveel het er ook waren, het zijn er toch nooit genoeg. En nu, nu ben ik lekker teksten aan het schrijven zonder mijn volgende post in mijn achterhoofd. Nu kan ik gezellig mensen interviewen. Geen gedachten over ‘n toffe quote voor op mijn pagina. En, werk nou eens chill op een terras zonder daar ‘n foto van te maken? 😉

Keihard werken en nog tijd over hebben

Geen social media, zorgt voor ruimte. Ruimte in mijn hoofd. Ruimte in mijn agenda. Ik weet nog steeds hoe het hoort. Dus voor anderen ben ik beschikbaar. Alleen voor mezelf is het over. Lekker tijd voor meer opdrachten. Meer werk! En meer yoga.

#demazzolfacebookpagina

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *