Werken tijdens een zomerkamp in Egypte

Een combi van schrijven & niet schrijven

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ik heb m’n eigen tekstbureau, maar ik ben niet vergroeid met mijn laptop. Ondanks dat we wel dikke vrienden zijn, klap ik ‘m soms liever dicht en geef ik hem zijn welverdiende rust. Voor een uurtje. Voor een hele dag of soms zelfs voor een langere tijd. Is lekker hoor. Voor hem én voor mij.

Wat doe je zonder je laptop?
Viert mijn laptop vakantie, dan betekent dit niet automatisch hetzelfde voor mij. Want ik werk lekker door. En dat maakt me hartstikke blij! Naast schrijven voor mijn tekstbureau kies ik er bewust voor ook andere banen aan te nemen. Met voorkeur banen die helemaal niets met schrijven te maken hebben.

Vind je schrijven stom dan?
Nee joh, ik vind schrijven hartstikke leuk! En het is zelfs niet zo dat het werk als freelance tekstschrijfster saai of onderbetaald is. Maar om mijn leven rendabel en extra plezierig te maken, kies ik voor een combinatie van verschillende werkzaamheden. Het houdt me gewoon alert, veelzijdig en vrolijk. Het geeft me alle energie die ik nodig heb om weer met een blij hoofd m’n laptop een dikke knuffel te geven voordat ik ‘m openklap.

Ennuh, over wat voor werk hebben we het?
Vanaf het moment dat mijn tekstbureau op palen stond, ben ik om mij heen gaan kijken. Want schrijven en reizen, blijkt namelijk ook ’n hele fijne combinatie. Maar daar heb ik het nu niet over.
(Lees daarover meer in: En jahoor, ook zij is digital nomad!)

Schrijven betekent veel zitten en naar een scherm staren. Een baan waar ik lichamelijk in beweging ben, lekker buiten mag zijn en er geen scherm aan te pas komt, past hier perfect bij. Zo begon ik als receptioniste in een hotel. Lekker achter de receptie staan en rondrennen door het hotel om allerlei probleempjes op te lossen. Heerlijk!

In de sneeuw en aan het strand
Daarna vond ik een baan in Zwitserland. Als skilerares van echte ukkies. Sommigen slechts 3 jaar oud. Ze konden net lopen maar van die berg af racen vonden ze fantastisch! En ik ook. Ik stond de hele dag buiten in de sneeuwzon en ’s avonds en op mijn vrije dagen schreef ik mijn opdrachten.

De zomer kwam eraan. Sneeuw gesmolten en de kids waren alweer toe aan vakantie. Een zomerkamp in Egypte werd mijn volgende avontuur. Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat naar het strand, in het zwembad, in de weer met creatieve en stoere activiteiten. Druk! Maar er was nog steeds tijd tussendoor en in het weekend voor mijn laptop. Niet te veel en niet te weinig. Het was een heerlijke combinatie.

Is het niet te veel werken de hele tijd?
Ik kan me voorstellen dat deze manier van werken voor sommige mensen niet fijn is. Voor mij wel. Zo simpel is het. En natuurlijk heeft het mij ook tijd gekost om dit te ontdekken. Maar nu ik het weet en ik erop in kan spelen, geeft het me alleen nog maar energie. Blije energie. Jippie!!

En nu is de zomer voorbij…. En zoek ik weer naar een volgende fijne opdracht! Het liefst voor wat langer deze keer.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *