En jahoor… ook zij is een Digital Nomad!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Blijf toch lekker thuis mens. Zo krijg je nooit rust in je billen.”

Werken en leven on the road

Hipperdepip tegenwoordig: digital nomads. Het nieuwe werken. En het nieuwe leven. Ooit zigeuners die d.m.v. toverdrankjes en goocheltrucs hun eten bij elkaar scharrelden. Hun huis was een woonwagen, hun vervoersmiddel een mager paardje. Kijk mij nu: een knalgroene camper waarin we rijden én wonen. Nu nog groen, het is afwachten hoe lang nog.

Content Words: Working 9 To 5 (*Dolly Parton)

Fulltime werkdagen maken. Iedereen gaat er vanuit dat ik dat nooit doe. Hm, maar waarom niet? Als ik er lekker in zit, is het heerlijk ‘n volle dag te werken. Maar het is ook verrukkelijk om vrij te zijn wanneer niemand dat is. Alle bankjes in het park beschikbaar. Geen rijen in wat voor museum dan ook. En zelfs het eerste lentezonnetje lijkt alleen voor mij te schijnen. Guilty pleasure: werken in het weekend of op feestdagen. Niemand die iets van je verwacht omdat ze zelf mooi druk zijn met genieten. Fijn is dat!

Buiten de gebaande paden

Toegegeven, het is lastiger om aan opdrachten te komen als je niet altijd online bent of om de hoek woont. Gelukkig vinden steeds minder mensen het belangrijk face-to-face contact te hebben. Je kunt tenslotte op ieder moment van de dag bellen en meestal ook skypen. Het werk is van grotere waarde dan dat je elkaars handje kunt vasthouden.

Lucky me! Want zo heb ik de kans gekregen om mijn kantoorbaan op te zeggen, van het gebaande pad af te stappen en het gewoon te proberen. En tot nu toe is het gelukt.

Maar wanneer werk je dan?

  • Als ik een opdracht heb
  • Als mijn laptop stroom heeft
  • Hm.. wanneer het nodig is

Digital Nomad… pfff!

Dat hele ‘digital nomad’-label kan me eigenlijk gestolen worden. Het is weer zo’n sticker die men erop geplakt heeft. Ik ben gewoon Renée, schrijf graag en vind het fijn om mijn geld te verdienen door anderen te helpen. De flexibiliteit die daarbij komt kijken, past goed bij me en het geeft me de kans te werken op plekken die ik graag wil zien en beleven. Of dit soms lastig is? Ja natuurlijk. Want welk plezier kent geen enkele hobbel?

Maarre, vertel ‘s over die camper dan

Graag! Want ons ‘Groene Monster’ maakt me blij. Sinds ‘n tijdje rijden mijn vriend en ik rond in onze camper. Een 308, Mercedes Benz. Strak ingepakt met mijn schrijfgerei en zijn schilder- en tekenbenodigdheden. Ezeltje naast laptop. Kwasten naast pennen. En er is zelfs nog ruimte voor borden, bekers en een spelletje Skip-bo.

Duitsland en Zwitserland hebben wij inmiddels achter ons gelaten. En Italië was de afgelopen 2 maanden ons thuis. Ik schrijf. Hij ontwerpt, schildert en tekent. Hij zijn opdrachten, ik de mijne. En soms werken we samen. Want schrijven en designen of illustreren ligt soms dicht bij elkaar.

Art by PdeG & Content Words in Europa

En zo doorkruizen wij Europa. Stad voor stad. Land voor land. Geen eindbestemming, maar wel veel tussendoorbestemmingen.

Het is geen vakantie. Het is ons leven.

En jij mag met ons meedoen.

Hoe? Neem dan snel contact op!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *