Ik was hoofdredacteur van ’n magazine

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nou ja, met hoofdredacteur blaas ik iets te hoog van de toren. Maar zo voelde het in elk geval wel. Mijn communicatiestudie succesvol afgerond, diploma in de pocket en de eerste sollicitatiebrief was de deur uit. Er was niet eens tijd om te luieren. Ik werd direct aangenomen! Bij een uitgeverij in Heemskerk. Zo stapte ik zomaar de wereld van de tijdschriften en magazines in.

Tijdschriften, magazines on demand & een online platform

Ik had ‘m snel door: er was veel te doen. Er was heel veel te doen. De uitgeverij gaf namelijk iedere week 1 magazine uit met een woongerelateerd onderwerp. Zo schreef ik de ene maand over badkamers, de ander over keukens en weer een volgende over tuinen. Gericht op mensen-met-centjes dus de producten waren wauwie!

Ook was deze uitgeverij bezig met printing-on-demand. Of te wel; men kon zelf een eigen tijdschrift samenstellen en deze werd dan speciaal gedrukt. Met als resultaat: er moest over ALLES een pagina geschreven worden. Anders was er niet veel keus. De onderwerpen? Fietsen… en kamperen. Er gingen compleet nieuwe werelden voor me open 🙂

Ik leerde schrijven voor het web

Iets waar mijn studie hopeloos in tekortgeschoten is, maar wat toendertijd vol in opkomst was: schrijven voor het web (dùh!). Mijn uitgeverij had een papieren magazine met hele gave producten. Bij deze producten stond een code die men op onze website kon opzoeken voor meer informatie. Werd ik hier ‘s even razendsnel gebrainwashed op het gebied van online teksten, SEO en linkbuilding. Mijn 1e online ervaring. De basis voor alles wat ik nu weet.

Interviews, advertorials en keiharde copy

Ukkie als dat ik was, ik vond het heerlijk in de uitgeverij. Ik schreef keihard mee, leerde m’n broek aan flarden en stapte bijna dagelijks over drempels heen. Waar ik telefoneren eerst eng vond, had ik nu harde deadlines voor interviews en binnenkijkers. Ik pakte die telefoon en schudde handjes als een pro. Me, is in the game!

Met m’n snoet in het colofon

Naast alle losse werkzaamheden waar al bijna geen tijd voor was, moest er iedere maand een woonmagazine verschijnen. En ons team was niet groot. De verantwoordelijkheden werden netjes en strak verdeeld. Wat betekende dat je eens in de zoveel tijd de gehele verantwoordelijkheid kreeg over een woonmagazine. ‘Bladcoördinator’ noemden we dat. Afgaand op de stress en de energie die je ervan kreeg, mocht je het best hoofdredactrice noemen. Een drama en fantastisch tegelijk!

Maar daardoor stond dit broekie dus wel met haar snoet en haar voorwoord op de eerste pagina’s. Alsof ik beroemd was!

#TROTS!

Met mijn koppie in het magazine 😀

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *