Netwerken = vissen in m’n vangnet

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Freelancen: het is mijn netwerk dat indirect mijn huur betaalt.” Ik vind het leuk om terug te kijken op hoe het allemaal gegaan is, dat freelancen van mij. Wat ik allemaal heb gedaan, geschreven en bereikt. Welke dingen er aan kwamen waaien, maar ook waar ik voor heb moeten vechten. Het is een bonte verzameling van ervaringen geworden. En ik heb van allemaal iets geleerd. Tof toch? 🙂

Netwerken, een netwerk… een vangnet

Je opsluiten en met niemand praten. Oei, ik leer wel dat dat niet de oplossing is om opdrachten binnen te slepen. Ondanks dat het internet vol staat met ‘vacatures’, mèh, die zijn een illusie. Steek je snoet buiten en ga handjes schudden. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om te netwerken. De een leuker en interessanter dan de ander. Ik probeerde gewoon een paar varianten. En ik ben eigenlijk nog steeds niet uitgeprobeerd.

Het netwerk dat je opbouwt, vormt tegelijkertijd je vangnet. Zij zijn de mensen die mij aan durven te bevelen bij anderen. Zij zijn indirect de mensen waardoor ik mijn huur kan betalen. Thanks people! Jullie zijn fijn.

SMILE! De gunfactor & vertrouwen

Ondanks dat netwerken belangrijk is, maak je mij niet blij met iedere week een ander netwerk event. Ik denk altijd maar: “De lach op mijn gezicht moet wel echt blijven”, een fake smile valt altijd door de mand en daar kun je alleen maar je eigen glazen mee ingooien. Mijn advies voor iedereen: ga dus alleen netwerken als je er zin in hebt. Vandaag een keertje niet? Volgende keer beter! Wedden dat je er dan ook veel meer uithaalt.

Als je er zelf ook plezier in hebt, zullen anderen dit meteen zien. De gunfactor moet opgebouwd worden, het vertrouwen komt pas daarna. Het kost tijd en energie, maar blijkt altijd de moeite waard.

Tot handje-schuds!

Lekker netwerken & lekkere hapjes proeven

Content Words @ Food Unplugged Festival in Ede (2016)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *