Renée, waarom schrijf jij eigenlijk geen boek?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tekstschrijvers kunnen best boeken schrijvenGoede vraag! Waarom schrijf ik eigenlijk geen boek? Ik ben toch schrijfster? Dat betekent toch dat ik alles kan schrijven wat ik wil? Ik kan ook enorm snel typen. Das handig, zo is het boek lekker snel af.

Aan de slag: schrijf een boek!
Laptop opgeladen, kop thee erbij en zitten maar. Mijn vingers bungelen boven de toetsen, de letters zouden als vanzelf in mijn scherm verschijnen. Misschien… moet ik even ergens anders zitten. Om de creativiteit te bevorderen. Ik verplaats mijzelf naar een stoel naast het raam. Hm… wellicht is dit niet de juiste plek. Ik zak neer op de grond, met mijn rug tegen de muur. Oef, koude billen op de houten vloer. Wat nu?

Mijn boek gaat over…
Ik dacht dat mijn hoofd vol met verhalen zat. Te veel verhalen misschien. Eerst dus maar uitdunnen tot een mooie verhaallijn. Een begin, een midden en een spetterend einde. Wat heb ik daar voor nodig? Post-it’s natuurlijk! In allerlei kleuren. En ik weet al precies waar die kan opplakken. Ik pak mijn mooiste pen om ze te beschrijven.

Een spetterende verhaallijn
Knalgeel en fluorescerend roze, het duizelt me inmiddels. Er liggen al wat post-it-propjes op de grond. Die verhaallijnen sloegen nergens op. Nog een keertje proberen. En m’n laptop openen. Google. Ik type: “hoe schrijf ik een boek?”.

Google weet het alweer beter
Nu Google op de hoogte is van mijn falen, voel ik me iets rustiger. Ik scrol rustig door tientallen blogs van schrijvers en boekschrijfdeskundigen. Zij doen allemaal alsof het ’n eitje is; een boek schrijven. Je tikt het verhaal dat in je hoofd zit op papier, levert het in bij een uitgever en ’n jaar later ligt het in de winkels. Het liefst op de plank bij de bestsellers. Oef… mijn boek ook daadwerkelijk uitgeven. Dat zou tof zijn.

En zij leefde nog lang & probeerde het later nog eens
Enkele uren zijn inmiddels verstreken. Ik denk dat het beter is dat ik pauze neem. Even mijn gedachten over het boek stopzetten. Focussen op iets anders. Een nachtje over slapen misschien. Ik laat het gewoon een tijdje liggen en dan komt het later vanzelf wel. Ik sla mijn schrijfdocument op, 4 pagina’s deze keer. De post-its gaan in de la bij hun voorgangers.

Ooit schrijf ik een boek. Dat weet ik zeker.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *