Wat is SEO?

Wat is SEO? Vindbaar zijn via Google

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SEO staat voor: Search Engine Optimization… aka Zoekmachine Optimalisatie. Maar wat optimaliseren we? De vindbaarheid van mijn website in zoekmachines zoals Google. Want als jij in die witte zoekbalk: “Content Words” invult, dan is mijn wens dat de website van mijn wereldonderneming bovenaan de zoekresultaten verschijnt.

Content Words bovenaan in Google

Bovenaan in Google, daar draait het bij (mijn) SEO om. Daar hangen allerlei technische feitjes en regeltjes aan. Er zijn tactieken en strategieën voor. En dat is niet voor niks. Waarom niet? Nou, ik ben niet de enige. Iedereen wil natuurlijk bovenaan staan in Google. Beheers ik de feitjes en regeltjes? Dan is het zaak om m’n eigen gezonde verstand op scherp te zetten.

Bloggen voor SEO

Een blog bijhouden is een zeer goede manier om de juiste woorden op de juiste plekken te kunnen zetten. Google leest mijn teksten en bepaalt of ik een plek bovenaan de lijst verdien. Daarom is het belangrijk dat Google direct het onderwerp van mijn blogpost weet. Hoe regel ik dat? Door een duidelijk verhaal te hebben. 1 onderwerp + 1 rode draad. Daarnaast is het belangrijk dat ik de woorden waarmee ik iets wil bereiken, terug laat komen in titel, body tekst en tussenkoppen.

Een voorbeeld over SEO bloggen

Bijvoorbeeld… ik houd een website bij over ijsjes. Na een keyword-onderzoek blijkt dat de woorden waarmee ik kan scoren ‘ijsbollen’, ‘bekertjes’ en ‘discodip’ zijn. Als men in Google zoekt op ‘Renée’s ijsbollen’, dan moet ik wel bovenaan in Google komen. Maar hoe doe ik dat? Ik moet de score-woorden in mijn titel, tussenkoppen en tekst verwerken.

Titel: “Het lekkerste softijs met choco-spikkels koop je bij mij!” FOUT!!! “Renée’s ijsbollen, extra lekker met discodip”. Dat zou juist zijn. Of “Renée vult haar bekertjes met de lekkerste ijsbollen” o.i.d. De score-woorden moeten terugkomen op de meest prominente plekken. Overdrijf het niet. Maar vergeet het nooit!

Nog meer score-woorden

Besluit ik geen blog bij te houden, dan zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om mijn score-woorden duidelijk te maken. Een website valt of staat niet met wel of geen blog. Maar wel met wel of niet de juiste woorden.

Wist je trouwens dat ook het regelmatig bijhouden en vernieuwen van de info op mijn website mij helpt scoren?
Tot snel dus… Voor meer verhalen en informatie.

Doei!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *